Ce naționalitate aveau cei 39 de morți din TIR-ul groazei din Marea Britanie

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Poliția britanică a anunțat că toți cei 39 de morți descoperiți miercuri într-un camion parcat într-un spațiu industrial din comitatul Essex, din apropierea de Londra, sunt de naționalitate chineză.

De asemenea, un reprezentant al Ministerului de Afaceri Externe din Bulgaria a confirmat că autovehiculul este înmatriculat în Varna, însă după ce a luat numerele nu a mai intrat în țară. Deocamdată nu au fost identificate cu exactitate victimele, iar anchetatorii încă lucrează la stabilirea exactă a împrejurărilor în care oamenii au murit.

Șoferul, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Irlanda de Nord, este în continuare audiat de polițiști.

Potrivit unor surse citate de presa din Marea Britanie, aceștia ar fi putut muri din cauza temperaturilor foarte scăzute din containerul frigorific, de sub -25 de grade Celsius. Este luată în continuare în calcul ipoteza că aceștia au fost victimele traficului de migranți.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că este „îngrozit de acest incident tragic” și a transmis condoleanțe în legătură cu victimele. „Gândurile mele sunt alături de cei care și-au pierdut viețile și de cei apropiați lor”, a declarat premierul Boris Johnson.

Premierul a mai spus că primește regulat actualizări din partea Ministerului de Interne și urmează să se stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.

Cea mai gravă tragedie din cauza traficului de migranți în care au căzut victime chinezi s-a întâmplat în Marea Britanie în anul 2000. 58 de chinezi au fost descoperiți înghesuiți într-un camion din portul sudic al Doverului.

În 2015, 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. Șeful rețelei de trafic de migranți, un afgan, și trei complici bulgari, au primit câte 25 de ani de închisoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.