Ce mesaj le transmite Papa Francisc românilor: ”Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare”

papa francisc vatican
Papa Francisc. Foto: Jeffrey Bruno / Wikimedia Commons

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru români înaintea vizitei sale în țara noastră, care va începe vineri.

Papa Francisc este doar al doilea conducător al Bisericii Catolice care ajunge în România, după Papa Ioan Paul al II-lea, care a vizitat țara noastră la sfârșitul secolului trecut.

„Dragi fraţi şi surori din România! Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc va ajunge vineri la București, urmând să fie prezent la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif. Apoi, suveranul pontif va a urca în papamobil și va trece pe Calea Victoriei până în faţa Ateneului şi a Palatului Regal.

„Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea”, a mai spus Papa Francisc.

”Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântarea mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a concluzionat liderul Bisericii Catolice.