Ce mesaj a postat Ana Maria Popescu după ce ministrul Eduard Novak a cucerit argintul la Jocurile Paralimpice

FOTO: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons
FOTO: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons

Eduard Novak a obținut medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 de metri din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralampice de la Tokyo.

Ministrul Tineretului și Sportului l-a întâlnit în finală pe slovacul Jozef Metelka, cel care a câștigat aurul olimpic.

Eduard Novak mai are în palmares trei medalii de-a lungul participărilor la Jocurile Paralimpice: aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008, la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi tot argint la Londra, în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4).

Eduard Novak s-a antrenat în Bulgaria pentru că în România nu există un velodrom.

Dacă la sfârşitul secolului XIX, România avea un velodrom modern pentru epoca respectivă, construit din lemn, acum singura construcţie de acest tip, cea din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, construită în 1952, este impracticabilă, din cauza stării de degradare avansate.

În istoria jocurilor parlampice, România are cinci medalii. Pe lângă cele patru câștigate de Novak a mai fost obținută una de bronz de Alex Bologa, în 2016, la Rio, la judo, categoria 60 de kilograme.

Mesajul Anei Maria Popescu

Medaliată cu argint la JO Tokyo 2020, Ana Maria Popescu a ținut să-l felicite pe Eduard Novak pentru rezultatul deosebit reușit în cursul zilei de vineri.

„Veşti bune de la Paralympic Games Tokyo 2021! Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări!

Tot astăzi, Alex Bologa luptă pentru medalia de bronz, iar Bobi Simion joacă în sferturile de finală. Încă doi sportivi vor lua startul astăzi la Tokyo, Eugen Pătru (tir cu arcul) şi Tabita Vulturar (atletism, 400 m). Mult succes tuturor! Hai, România!”, a scris Ana Maria Popescu pe pagina personală de Facebook.

Cei doi s-au aflat într-un conflict, după ce, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice, unde Ana Maria Popescu, a luat o medalie de argint la scrimă, a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului și Sportului.