Ce medie a obținut la Bacalaureat fiica lui Emil Boc

FOTO: Iosif Solomon/Wikimedia commons
FOTO: Iosif Solomon/Wikimedia commons

Fiica cea mică a fostului premier Emil Boc s-a aflat printre absolvenții clasei a XII-a care au susținut Bacalaureatul anul acesta.

Patricia Boc, absolventă a liceului teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj Napoca, a fost pe locul 85 la nivelul județului Cluj, cu 9,40 la Limba și Literatura Română, 9,80 la Istorie și 10 la Logică, potrivit Digi24.ro. Media finală este 9,73.

Peste 136.000 de elevi care au absolvit liceul au aflat astăzi rezultatele la Bacalaureat. Tot astăzi, cei care sunt nemulțumiți de note pot face contestații.

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Rata de promovare înainte de contestații înregistrată de absolvenţii de liceu care au dat examenul de Bacalaureat în această vară este de 67,7%.

Anul trecut, rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul precedent, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

La nivel naţional au fost 104 medii de 10 la BAC, cele mai multe fiind înregistrate în Bucureşti, potrivit rezultatelor la bacalaureat publicate de Ministerul Educației.

Cei care nu trec Bacalaureatul trebuie să știe că înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.

Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile.

FOTO: Iosif Solomon/Wikimedia commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.