Ce material ar trebui să cauți pentru un somn de calitate atunci când cumperi lenjeria de pat

Probabil primul lucru pe care îl observi atunci când alegi lenjeria de pat este să fie realizată dintr-o țesătură frumoasă, mătăsoasă, apoi te uiți la preț și eventual dai atenție și la calitatea materialului din care este produsă.

Salteaua și lenjeria de pat sunt importante pentru a avea un somn bun și odihnitor. Acestea trebuie să fie de calitate înaltă pentru că,  după cum se știe, somnul rău ne face să fim obosiți pe tot parcursul zilei și în timp oboseala se acumulează și ne afectează negativ starea de sănătate.

Nimic nu îți poate strica mai tare ziua chiar de dimineață, decât o noapte în care ai dormit puțin și rău, iar asta te face să te simți foarte obosit și inconfortabil.

Experții sunt de acord că lenjeria de pat din materiale naturale este o alegere bună pentru fiecare dintre noi. Dar care țesături sunt cele mai recomandate pentru un somn de calitate? O fi oare bumbacul cel mai indicat, ori sunt mai bune satinul, inul și mătasea?

Numeroase cercetări arată că lenjeria din bumbac 100% poate îmbunătăți calitatea somnului.

Lenjeriile de pat din țesături din fibre de bumbac

Când vine vorba de bumbac, aici sunt mai multe țesături de calități diferite. Spre exemplu țesătura din bumbac standard este din fibre scurte de bumbac care nu are aceeași calitate înaltă ca țesătura din fibre lungi din bumbac. În al doilea caz, s-a constatat faptul că țesătura din fibre lungi de bumbac este mai moale și are o calitate superioară țesăturii din bumbac Percale sau din satin. Este vorba despre bumbacul american care are fibrele lungi și rezistente.

Ce trebuie să mai știi despre lenjeria de pat din fibre din bumbac? Este o diferență între un produs din bumbac organic și un produs ecologic. Un produs din bumbac organic are 95% fibre organice certificate. Un produs ecologic poate avea 70% fibre organice certificate. Prin urmare trebuie citit asta pe eticheta lenjeriei de pat din bumbac, certificată ca fiind organică (GOTS – Global Organic Textile Standard), pentru a fi sigur că este un produs cu adevărat de calitate.

Lenjeria de pat din bumbac satinat

Astfel de lenjerii sunt foarte populare în prezent, au un aspect deosebit creat de un luciu frumos, strălucitor. La țesăturile satinate se folosesc fibre lungi de bumbac, pieptănate și răsucite. Astfel printr-o tehnologie unică se obține țesătura satinată. Datorită acestui fapt satinul este flexibil, plăcut la atingere, rezistent, lucios și elegant.

Sunt lenjerii de pat din satin (alunecoase, netede și strălucitoare), lenjerii de pat din bumbac satinat (cu proprietăți caracteristice țesăturii tip bumbac 100% și țesăturii tip satin), lenjerii de pat din satin de mătase (care este o țesătură moale, fină și netedă la atingere, se folosește și la rochii de mireasă).

Lenjeriile din bumbac satinat își păstrează aspectul și proprietățile după spălări repetate, sunt rezistente și durabile în timp.

Lenjeria de pat satin de lux

Țesătura satin este din fibre de bumbac organic răsucite. Are un luciu deosebit, este confortabilă, frumoasă și elegantă. Lenjeriile de pat satin sunt de înaltă calitate, mai ales dacă au doar fibre din bumbac și nu conțin un amestec din fibre naturale și sintetice. Prin urmare dacă doriți calitate, alegeți o lenjerie de pat din fibre de bumbac organic 100%.

Această lenjerie este în general puțin mai ieftină comparativ cu lenjeria de pat din mătase. Alte avantaje sunt: satinul este lucios, strălucitor, răcoros, are o textură plăcută la atingere, are proprietăți bune pentru piele, rezistență și durabilitate ridicată la spălări repetate.

Lenjeria de pat din mătase

Un pat care are lenjerie din mătase arată extraordinar. Țesătura din mătase este unică, are un efect de eleganță inconfundabil, are proprietăți benefice pentru sănătate. În general, lenjeria de pat din mătase este la un preț mai mare, dar investiția merită. Această lenjerie are următoarele avantaje:

  • Are un tușeu deosebit, este plăcută la atingere
  • Are un aspect plin de rafinament, de lux
  • Este antialergică, potrivită pentru persoanele cu pielea sensibilă
  • Este rezistentă la spălare și durabilă în timp
  • Poate fi folosită în orice anotimp
  • Are o luminozitate deosebită și o fluiditate aparte
  • Este o plăcere să dormi într-o lenjerie de pat din mătase.

În funcție de culori și imprimeu poate fi în stil clasic, romantic, oriental. Femeile adoră lenjeriile de pat din mătase uni sau cu imprimeuri în culori calde și pastelate. Bărbații preferă seturile de lenjerii de pat din mătase monocrome.

Lenjeria de pat din poplin 100% bumbac

Astfel de lenjerii sunt foarte rezistente, pot fi din bumbac 100% sau în amestec cu fibre sintetice. Țesătura poplin este recomandată pentru lenjeriile de pat deoarece nu necesită condiții speciale de spălare și întreținere, are proprietăți hipoalergenice, are textura moale și plăcută la atingere, este durabilă în timp, are densitate ridicată, are prețul destul de scăzut comparativ cu alte materiale.

De regulă poplinul este folosit pentru seturile de lenjerii de pat cu efect 3D.

Astfel de seturi de lenjerii de pat se pot achiziționa rapid pe Internet, prin cumpărături online, la prețuri avantajoase. Pe rafturile magazinului online, din link-ul prezentat, poți achiziționa orice îți dorești în materie de lenjerii de pat, toate produsele fiind din materiale de calitate înaltă. Sunt colecții de lenjerii de pat de lux, lenjerii de pat din bumbac, oferte de nerefuzat (promoții la lenjerii de calitate premium, la lenjerii din bumbac satinat, promoții 1+1 gratis, lenjerii cu pilotă și perne cadou), lenjerii de pat pentru copii sau bebeluși, cuverturi, pilote, perne, huse de saltea, o gamă de articole pentru pat marca Ralex Pucioasa și multe altele.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.