Ce mănâncă parlamentarii români de Sărbători?

Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a făcut multe promisiuni înainte de alegerile parlamentare (Facebook)
Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a făcut multe promisiuni înainte de alegerile parlamentare (Facebook)

Aleșii românilor și-au dezvăluit preferințele gastronomice, în timp ce Florin Iordache, ”arhitectul” din spatele modificărilor legilor Justiției susține îl așteaptă pe Moș Crăciun, dar și că ”a fost cuminte”

Dacă în privința orânduirii țării, parlamentarii aflați la putere și cei din opoziție nu reușesc să se înțeleagă deloc, când vine vorba de mâncarea făcută acasă, de mamă, reprezentanții PSD și URS cad de acord.

„Aştept să mănânc nişte sarmale făcute de mama”, spune Ionuţ Moşteanu, deputat USR, fiind completat, cu vorbe aproape identice de către Ioana Bran, deputat PSD: „Sarmalele făcute de mama sunt întotdeauna cele mai bune”.

„Şi sarmale, mămăligă, piftie”, își mărturisește și Daniel Constantin, deputat independent, preferințele culinare, pentru Digi 24.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, recunoaște că nu îi place să participe la sacrificarea porcului cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă: „Nu tai nici porcul, nici oaia, dar mănânc şi carne de oaie şi carne de porc. Eu nu le tai, dar mănânc din fiecare câte ceva în aşa fel încât să simt bine”.

„Noi nu mâncăm foarte mult, chiar dacă unii spun că m-am îngrăşat. Eu mănânc slab, nu ştiu de ce mă îngraş, probabil că stau foarte mult şi mă consum psihic”, se frământă Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Alina Gorghiu, de la liberali, nu se va menaja deloc de Crăciun – „Mâncăm, bem, luăm Colebilul la sfârşit” -, în timp ce Ecaterina Andronescu, care a văzut multe la masa PSD, este mai temperată: „Sunt adepta principiului: mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm şi ca urmare nu sunt deloc pretenţioasă”.

În ceea ce privește posibila întâlnire cu Moș Crăciun, politicienii sunt optimiști.

„Eu dacă am fost cuminte, îmi fac ghetuţele şi aştept sub brad. Sper că îmi pune. Eu am fost cuminte”, a precizat Florin Iordache, deputat PSD.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.