Ce înseamnă pescuitul la feeder. Stilul adoptat de tot mai mulți pescari, an de an

pescuit feeder
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Pescuitul la feeder reprezintă o tehnică specifică pescuitului stationar, un tip de pescuit în principal la grund ce se practică cu ajutorul echipamentului dedicat, dar și al unui momitor sau plumb și al unor monturi specifice.

Deși acest tip de pescuit este cuprins sub umbrela mai mare a ceea ce numim pescuit staționar, pescuitul la feeder poate fi considerat mai degrabă veriga lipsă dintre pescuit staționar și pescuit la crap, cel pentru care vă recomandăm lansete Leeda special dedicate pentru așa ceva.

În cazul acestui stil puteți utiliza cu mare succes lansete feeder Daiwa. Pescuitul la feeder e un stil aparte de pescuit, o tehnică modernă pentru pescuitul staționar. Mai exact este o metodă de pescuit la fundul apei, montura fiind încorporată în cele mai multe cazuri într-o greutate, un lest ce stă pe fundul apei.

Acest tip de pescuit se practică cu o lansetă și mulinetă și se practică pe ape dulci stătătoare, dar și pe cele curgătoare.

În ce constă pescuitul la feeder

Pescuitul la feeder e un tip de pescuit care folosește un dispozitiv ce încorporează nada și o transportă în apă la fiecare lanseu. Mai exact, prin lanseuri repetate cu o cât mai bună precizie se creează un loc de atracție pentru pești.

Această tehnică de pescuit se adresează majorității speciilor de pești pașnici ce există la noi în țară și chiar și câtorva specii de pești răpitori precum somnul. Este un tip modern de pescuit deși literatura de specialitate creditează apariția tehnicii în jurul anilor ’50. Dar o dezvoltare mai puternică a acestui stil a avut loc abia în ultimii 25 de ani. Din anul 2011 există chiar și un campionat mondial acceptat de Federația Internațională de Pescuit Sportiv pentru acest stil.

De ce pescuitul la feeder câștigă noi adepți în fiecare an

Acest succes de care se bucură pescuitul la feeder e o consecință directă a eficienței tehnicii și ușurinței cu care poate fi deprinsă tehnica, dar și din faptul că echipamentul specific tinde să fie mai accesibil față de echipamentul solicitat la alte discipline din cadrul pescuitului sportiv.

După cum vă spuneam și mai devreme, chiar dacă acest stil de pescuit e adresat cu precădere pentru peștii pașnici în ape dulci, la feeder se pot prinde și pești răpitori precum somnul, avatul și scrumbia.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.