Ce ii multumeste pe pacientii romani la tratamentul cu implant dentar? Pretul este si el pe lista!

implant dentar pret

Ideea de a face un tratament cu implant dentar ii poate speria pe unii pacienti, in special din doua motive: pe de o parte teama de durerea pe care ar putea sa o resimta pe durata interventiei chirurgicale, iar pe de alta parte impresia ca nu isi permit un implant dentar, ca pret.

Cei care se prezinta la o clinica stomatologica afla insa ca niciuna dintre cele doua temeri nu este de fapt justificata. In ceea ce priveste durerea, aceasta pur si simplu nu exista, datorita faptului ca inserarea suruburilor in osul maxilar sau mandibular se realizeaza in timp ce pacientul este anesteziat.

In ceea ce priveste costurile, acestea sunt de fapt cat se poate de avantajoase, daca sunt raportate la beneficiile obtinute. Odata incheiat tratamentul, el ofera beneficii pe termen de mai multe decenii sau chiar pentru intreaga viata. In tot acest interval de timp, pacientul va avea dinti care vor arata si vor putea fi folositi la fel ca unii naturali, fara a mai fi nevoit sa apeleze la vreo alta procedura medicala costisitoare.

Inserarea unui implant dentar pret Dental Premier

Implanturile sunt suruburi de mici dimensiuni, realizate din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Rolul acestora consta in inlocuirea radacinii dintelui pierdut si in sustinerea unei lucrari fixe definitive care, pe termen lung, se va comporta si va arata, in toate privintele, la fel ca un dinte natural.

Avantajele oferite de un implant dentar, ca pret si nu numai, sunt numeroase, iar pacientii le descopera treptat, dupa ce au avut parte de interventie. In primul rand, constata cu surprindere placuta ca procedura se desfasoara fara a resimti deloc durere, nici pe durata inserarii, nici dupa aceea.

Apoi, dispar o serie de riscuri majore pentru starea de sanatate, provocate de existenta in gura a unui spatiu gol. Este vorba despre pericolul tasarii oaselor maxilar si mandibular, precum si despre cel al migratiei dintilor invecinati cu cel pierdut. Scade considerabil si riscul aparitiei cariilor si al bolii parodontale, iar digestia este la randul ei imbunatatita datorita faptului ca mestecarea alimentelor se desfasoara din nou normal.

Pacientii sesizeaza si numeroasele avantaje de natura estetica. Ei capata din nou incredere in sine si se simt liberi sa vorbeasca sau sa zambeasca in public. Descopera ca pot sa se bucure de orice reteta, fara sa mai fie nevoiti sa evite preparatele prea calde, prea reci, crocante sau lipicioase.

Implant dentar pret – cum se calculeaza?

Se porneste de la un calcul simplu, conform caruia costurile totale sunt egale cu cele ale implantului propriu-zis, la care se adauga cel al bontului protetic si al coroanei dentare.

Valoarea finala poate fi influentata si de alte elemente, precum locul din cavitatea bucala in care exista un spatiu gol. In general, sunt mai ieftine solutiile pentru partea din spate si mai scumpe cele pentru partea din fata, deoarece necesita elemente personalizate. Conteaza, de asemenea, materialul pentru coroana, ales de pacient in urma consultarii cu medicul de specialitate.

Beneficiile oferite de un implant dentar, ca pret raportat la calitate, satisfac chiar si cei mai exigenti clienti. Mii de romani sosesc din strainatate, de la mii de kilometri, pentru a realiza aceasta procedura in tara. Cu atat mai mult ar trebui sa profite de ea persoanele care locuiesc in Romania!