Ce i-a transmis Ecaterina Andronescu elevei care a protestat la simularea Bacalaureatului

Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că a citit scrisoarea elevei din Satu Mare, care a scris șase pagini cu nemulțumiri față de sistemul de educație în foaia de examen de la simularea Bacalaureatului.

„Nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Unde nu-i dau dreptate? Eu cred că acolo unde, și nu este cazul numai al ei, cei care se află la această vârstă sunt supărați pe lucrurile care îi nemulțumesc, nu înțeleg poate că această perioadă este singura perioadă din viața oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre.

Deci ei acum în această perioadă se pot ocupa numai de ei și de achizițiile în cunoaștere care se potrivesc cu ei și care îi ajută să devină personalități mature.

Am scris în documentul acesta (n.r. în viziunea Educația ne unește pe care Ministerul Educației o propune), și cred că n-a fost o greșeală, până la urmă școala nu este o corvoadă, școala este un loc în care copilul, adolescentul exersează să devină adultul de mâine. Exercițiul acela trebuie să fie sprijinit de cei care și-au asumat să fie profesori”, a spus Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Însă ministrul a mai adăugat că nu se pot schimba lucrurile peste noapte, dar că o roagă să fie parte din procesul de schimbare.

„După cum a scris scrisoarea este un copil care a citit, înțelege ce a citit după părerea mea, este un copil inteligent. Dar revolta aceasta, într-un fel fără subiect, pentru că în acest moment nu putem să schimbăm regulile în timpul jocului, ea chiar spune lucrul asta.

Suntem în timpul anului școlar, nu putem să anulăm nici simulările, nici examenele anunțate la începutul anului școlar. Propunerile cu care venim acum sunt propuneri pentru viitor, pe care le amendăm ca să fie acceptate și compatibile cu cei care urmează să le aplice”, a mai declarat Ecaterina Andronescu.

O elevă din clasa a XI-a din Satu Mare a decis să protesteze într-un mod inedit la simularea examenului de Bacalaureat de anul acesta și a scris șase pagini de nemulțumiri la adresa sistemului de educație.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.