Ce i-a spus legendarul Federer românului Copil după finala de la Basel

Marius Copil a făcut un turneu excelent la Basel. Foto: Swiss Indoors Basel / Facebook

Marius Copil (28 de ani) a încheiat cea mai bună săptămână a carierei cu o finală de vis, la Basel, cu elvețianul Roger Federer, poate cel mai mare jucător de tenis din istorie.

Arădeanul a făcut o săptămână de vis la campionatele de tenis în sală ale Elveției, reușind să atingă ultimul act cu toate că a trecut și de calificări.

În ultimul act, Marius Copil s-a înclinat cu 6-7 (5), 4-6. În ambele seturi a avut un break avans, însă presiunea pusă de maestrul elevețian a fost prea mare pentru român, care a avut și mult ghinion, în special în setul al doilea, când a ratat la milimetru mai multe lovituri.

”M-a felicitat pentru o săptămână foarte bună, mi-a spus că oamenii din Basel mă plac foarte mult, că speră să joc așa de bine în continuare și că îmi urează mult succes pe viitor”, a spus Marius Copil, după a doua finală din circuitul ATP.

Sportivul din România nu are niciun titlu de simplu în palmares, pierzând și meciul decisiv pentru trofeul de la Sofia, în februarie 2018.

Finala de la Basel l-a propulsat pe Marius Copil spre cea mai bună clasare din carieră. Românul ocupă locul 60 în lume, săptămâna de vis din Elveția asigurându-i un avans de 33 de poziții în clasamentul ATP.