Ce grupă de sânge e mai rezistentă în fața infecției cu COVID-19

sânge plasmă
Foto: AhmadArdity / pixabay.com

Cercetătorii danezi au descoperit că oamenii care au grupa de sânge O sunt mai puțini expuși riscului de a fi infectați cu coronavirus.

Rezultatele studiului dannez ar putea influența ordinea în care va fi distribuit un eventual vaccin, scrie site-ul televiziunii DR.

Oamenii cu grupa de sânge O sunt mai protejați în fața infecției cu coronavirus decât cei care au sânge din grupele A, B sau AB, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Aarhus și Universitatea de Sud a Danemarcei.

Proiectul danez a contabilizat datele a 2,7 milioane de oameni din țara nordică ale căror grupe de sânge erau prezente în bazele de date naționale.

Din cei 2,7 milioane de subiecți, 470.000 au fost testați pentru COVID-19, iar 7.400 au fost testați pozitiv. Cercetătorii au descoperit că riscul de infectare cu COVID-19 este cu 13% mai mic în cazul danezilor cu grupa de sânge O.

”Sunt rezultate foarte interesante și ne arată că există o legătură între virus și grupa noastră de sânge. Încercăm să aflăm mai multe despre acest aspect”, a spus medicul Lars Ostergaard, care a condus studiul.

”Nu avem o explicație, dar știm de la alte boli infecțioase că există o legătură între grupa de sânge și probabilitatea unei infectări”, a precizat și Torben Barington, de la Spitalul Universitar din Odense, adăugând:

”Acest lucru ar putea influența ordinea în care va fi distribuit un eventual vaccin”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.