Ce gadgeturi poți lăsa sub brad, anul acesta

Sursa foto: Shutterstock.com
Sursa foto: Shutterstock.com

Tehnologia poate fi împachetată și așezată sub brad, un cadou potrivit nu doar pentru așa-zișii technology geeks, ci, la finalul unui an cu multe noutăți, o idee bună pentru apropiați, colegi sau colaboratori.

2017 a venit cu numeroase lansări în domeniul tehnologiei, drept pentru care, dacă vrei să faci o surpriză unui cunoscător, vei avea nevoie de muncă de documentare. Nu te poți opri la iPhone X sau Samsung Galaxy Note 8: este prea simplu. Aruncă, mai degrabă, o privire spre kit-urile de realitate virtuală, dronele cu înregistrare video full HD sau cele mai noi aparate și obiective foto.

Pe de altă parte, gadgeturile nu mai sunt de multă vreme o categorie separată în oferta de cadouri, unele dintre ele fiind destinate chiar și celor mai puțin familiarizați cu tehnologia, dar care au nevoie de soluții care le pot face viața mai ușoară.

Iată câteva dintre cele mai interesante tehnologii care s-ar putea regăsi sub brad, în ajun de Crăciun:

  1. Cei care urmăresc fenomenul își doresc cadouri care se înscriu în categoria ultimelor noutăți. Poate fi vorba despre noul iPhone, dar la fel de bine te poți orienta spre căștile VR, destinate călătoriilor în lumea virtuală. Printre modelele recomandate de pcmag.com, anul acesta, se numără SonyPlaystation VR, HTC Vive, Samsung Gear VR și Oculus Rift, echipamentul care a devenit sinonim cu realitatea virtuală.
  2. Iată și un gadget pe care îl poate aprecia oricine: Heroic Tracker, un device care poate fi atașat oricărui obiect pe care avem tendința să îl rătăcim frecvent – chei, portofel sau laptop. Aplicația legată de acest dispozitiv va localiza unde s-a aflat respectivul obiect ultima dată.
  3. Dacă te întrebi care sunt cele mai noi și mai utile tehnologii, una dintre ele este IQOS, un nume cu care probabil că te-ai întâlnit deja, dacă locuiești în București sau dacă ai ajuns pe litoral, în vara acestui an.

Este vorba despre un dispozitiv electronic foarte apreciat în țări ca Japonia, care încălzește tutunul fără să îl ardă, eliminând astfel fumul, scrumul și mirosul neplăcut. Un cadou binevenit nu doar pentru cei pasionați de tehnologie, ci și pentru fumătorii adulți care își doresc o schimbare a stilului de viață.

  1. Un sistem GPS pentru bicicletă, ca acesta, este cadoul potrivit pentru amatorii de călătorii ceva mai lungi, pe două roți, dar se poate dovedi util și în oraș. Dispozitivul poate fi atașat cadrului de la bicicletă și funcționează printr-o aplicație disponibilă pe sistemele de operare Android și iOS.
  2. Știai că există proiectoare pentru smartphone? Un gadget retro style, și totuși o tehnologie nouă, pe placul celor interesați de fotografie.
  3. Fotografii amatori sau profesioniști ar putea aprecia și o cameră Samsung Gear 360, care surprinde orice panoramă în fotografii sau filme cu unghiul de 360 grade.
  4. Printre cele mai utile gadgeturi se numără și ceasurile smart, disponibile în diferite variante, sau brățările fitness, care monitorizează activitatea fizică și performanțele, unele dintre acestea fiind adevărate bijuterii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.