Ce face Dragnea de 1 Decembrie

Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro
Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat unde va merge de 1 Decembrie, Ziua Națională. „Am foarte multe invitații și o să aleg zilele acestea. Sper să fiu și într-o stare de sănătate bună”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că este „absolut convins” că nu va fi adoptată de 1 Decembrie o Ordonanță de Urgență pe amnistie. „Nu am discutat cu ministrul justiției Tudorel Toader despre o ordonanță de amnistie, nici cu premierul Dăncilă și sunt absolut convins că nu se va adopta niciun fel de ordonanță de amnistie pe 1 Decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre posibilitatea adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe aministie „ca un cadou de Centenar”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a discutat cu nimeni despre acest subiect.

„Nu am discutat cu nimeni despre acest aspect. De ce îmi cereți să discut despre un subiect pe care nu l-am discutat cu nicio anumită persoană, nu l-am avut pe ordinea de zi”, a afirmat Dăncilă, la finalul ședinței PSD.

Tot astăzi s-a luat în discuție posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să fie reclamat la Curtea Constituțională, după ce a refuzat doi miniștri propuși de PSD la cea mai recentă remaniere. Este vorba despre Lia Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale.

După întâlnirea pe care PSD-iștii au avut astăzi, premierul Viorica Dăncilă a fost întrebat dacă își face griji cu privire la moțiunea de cenzură pe care o pregătește Opoziția.

„Nu îmi este frică de o moțiune de cenzură. Am încredere în toți colegii și colegele mele, în coaliție de guvernare și am increderea că marea majoritate a lucrurilor din programul de guvernare le-am pus în practică”, a declara premierul, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PSD, care s-a desfășurat la Parlament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.