Ce fac românii când navighează pe internet?

Majoritatea românilor folosesc internetul pentru a accesa rețelele de socializare sau pentru a folosi aplicațiile de chat.

Aproape trei sferturi dintre români petrec majoritatea timpului pe care îl petrec pe internet pe Facebook sau alte rețele de socializare, potrivit unui studiu efectuat de agenția de marketing Perceptum. Cota este mai mare decât media europeană, de 63%, România fiind pe locul 9 în Uniunea Europeană la acest capitol.

Mulți români folosesc Whatsapp pentru a purta conversații, iar aproape jumătate dintre utilizatorii de internet ascultă muzică online. Șase din zece români citesc știri pe internet, la fel ca majoritatea europenilor.

De cealaltă parte, doar 8 din 100 de români folosesc internet banking, mult sub media europeană de aproape 60 la sută. Documentarea și rezervările online sunt și ele foarte puțin folosite de români în comparație cu ceilalți europeni.

Viteza de download a internetului din România a crescut cu 45 la sută în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă din 2016, de la 75 Mbps la 109 Mbps.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.