Ce explicație oferă anchetatorii pentru atacul din Londra, în care un român a înjunghiat o fată de 11 ani

poliția londra

Foto: Metropolitan Police Service (Facebook)

Ioan Pintaru, românul care a înjunghiat o fată de 11 ani în Londra, este acuzat de tentativă de omor, relatează agenția de presă Reuters.

Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 32 de ani a atacat la întâmplare. Astfel, anchetatorii au spus că fata de 11 ani, înjunghiată în Piața Leicester din Londra, a fost victima unui atac „atac aleatoriu”.

Ioan Pintaru, care este acuzat că a înjunghiat-o pe 8 ori pe fată, este acuzat și de deținerea unui obiect cu lamă. Incidentul a avut loc luni, 12 august, în Leicester Square, un loc foarte frecventat de către turiști, unde se află numeroase magazine și teatre.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că fata de 11 ani a fost grav rănită, dar din fericire rănile ei nu îi pun viața în pericol. Deși inițial s-a crezut că mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost și ea rănită, poliția a transmis ulterior că femeia nu a fost înjunghiată, și că aceasta avea pe haine, de fapt, sângele fetei.

Ioan Pintaru s-a prezentat la Tribunalul de Magistrați din Westminster din Londra purtând un trening gri și a vorbit doar pentru a-și confirma numele și data nașterii, mai transmiste Reuters. Potrivit autorităților, românul nu are domiciliu stabil.

Procurorul David Burns a spus că fata și mama ei, care erau turiști, se aflau în zona Leicester Square chiar înainte de incident, despre care a spus că este un „atac aleatoriu asupra unui copil”. „Inculpatul s-a apropiat de fata de 11 ani, i-a prins capul și apoi a înjunghiat-o de 8 ori”, a mai spus Burns.

Pintaru a fost arestat preventiv. Următoarea audiere este programată pe 10 septembrie.

Astfel de atacuri cu cuțite sunt tot mai dese în Marea Britanie în ultimul timp, ceea ce a dus la proteste de stradă, violențe și mitinguri împotriva imigranților, la care s-a scandat sloganuri anti-imigranți și islamofobe.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version