Ce culori și materiale se poartă anul acesta 

FOTO: FULVIO_TOGNON/Pixabay.com
FOTO: FULVIO_TOGNON/Pixabay.com

Designerii au stabilit ce culori se vor purta anul acesta. Este vorba despre o paletă de culori care se concentrează mai mult pe tonuri calde și vibrante. S-a dorit ca aceste culori să aducă o notă de energie și de optimism. 

Una dintre culorile anului 2023 este „Treasured Yellow”, o nuanță galben-aurie, caracterizată printr-o stare de căldură și prospețime. De asemenea, în 2023 vor fi destul de multe haine care vor avea culoarea „Essential Blue”. Este vorba despre un albastru intens, o nuanță care poate induce un sentiment de autoritate. 

O altă culoare pentru anul 2023 în modă este și „Bold Bronze”. Este vorba despre o nuanță metalică care dă strălucirea hainelor și le oferă o notă de opulență. Din aceeași categorie ar fi și „Shooting Sage, o nuanță verde-sidefat, care este un pic mai „liniștită” și un pic mai caldă decât „Bold Bronze”. Poate fi utilizată în diverse combinații și asortată cu alte culori pentru un plus de contrast. De asemenea, poate fi purtată și ca o ținută monocromă. 

Dacă vrei să fii la modă nu doar în ceea ce privește culorile, înainte să-ți alegi un sacou dama pentru blugi, un tricou sau o bluză, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre materialele preferate de designeri în 2023. 

Lumea modei este atentă la sustenabilitate. Astfel, anul acesta propun ca material de top bumbacul organic, cultivat fără pesticide. Va fi folosit la confecționarea nu doar a tricourilor, ci și pentru bluze sau rochii lejere. Vor mai fi la modă materiale naturale din lâna, in sau chiar bambus. 

Un alt material popular anul acesta este o țesătură din fibre reciclate, precum poliesterul sau nailonul. Acestea sunt materiale produse respectând regulile de sustenabilitate. Deci e probabil să găsești în magazine, anul acesta, geci lungi de iarna, sacouri și alte piese vestimentare din acest material. 

Tot în ceea ce privește materialele, vor fi în vogă anul acesta, cele cu texturi și reliefate, mătasea brodată, pânza cu imprimeuri sau țesături cu inserții de catifea.