Ce crede Dragnea despre sondajele în care PSD scade

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a tratat cu ironie sondajele în care PSD scade, iar PNL crește.

„Aşa este. Eu cred că PSD este deja sub 10%, iar PNL este peste 50%. Creşte ca Greuceanu. Una peste alta, aşa la două zile apare un sondaj înainte de congres. Ne-am prăbuşit. Cred că avem undeva la 8-9% şi PNL se duce spre 60%. (…) Așa ni se spunea și în 2016, că PSD este praf, și uite că am câștigat alegerile”, a declarat Dragnea, răzând, când a fost întrebat de jurnaliști dacă îl îngrijorează cifrele din sondajele de opinie.

Liviu Dragnea a mai fost întrebat de jurnaliști și dacă PSD are alte cifre. Președintele social-democraților a spus că se fac evaluări „proprii”. „Propriile evaluări le facem pentru noi, pentru analizele noastre, pentru a ne rafina atitudinea, comunicare și politicile”, a mai spus președintele PSD.

Uniunea Salvați România (USR) a prezentat un sondaj IMAS care arată că, în luna februarie, PNL a depășit în procente PSD, pentru prima dată după alegerile din decembrie 2016.

Potrivit sondajului, care a fost efectuat telefonic și are o marjă de eroare de +/- 3,1%, PNL are 29,4%, iar PSD are 28,6%. De asemenea, USR ar fi la 11,2%.

„Datele din februarie 2018 le confirmă pe cele din luna precedentă: USR crește. În decembrie revenisem la cota cu care am intrat în Parlament, iar datele pe ianuarie și februarie arată creșterea și un trend deja instalat: PSD pierde teren, USR și PNL cresc.

În februarie 2018 se produce efectul de foarfecă: PSD pierde poziția de lider al clasamentului partidelor: 28,6% PSD ¬ 29,4% PNL.

Încă în marja de eroare diferența, deci trebuie să vedem dacă trendul se confirmă în martie”, scrie deputatul USR Cristian Ghinea, în documentul în care realizează o analiză a sondajului lunar Romnibus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.