Ce cadouri să-i faci copilului tău ca să vadă singur ce sport îi place

FOTO: bottomlayercz0/Pixabay.com
FOTO: bottomlayercz0/Pixabay.com

Toată lumea știe că sportul e extraordinar de benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mișcarea ajută corpul să se dezvolte armonios, mintea să fie limpede și ține departe bolile. Sportul îi ajută pe cei mici să fie competitivi, dar și corecți și să respecte regulile. De asemenea, mai ales dacă e vorba de un sport de echipă, îi va ajuta să relaționeze mai ușor în societate, mai târziu.

Se mai spune despre sport că, dacă îl practici de mic, te va ajuta mai târziu să ai un stil de viață sănătos, să ai grijă ce mănânci și să fii în general echilibrat. E foarte important având în vedere rata uriașă de obezitate care există în general în lume nu doar la cei adulți ci, într-o proporție îngrijorătoare, și la cei mici.

Un copil care face sport va avea o încredere mult mai mare în sine și, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiii care practică un sport sunt mai feriți să devină niște adulți care sunt încercați la un moment dat de depresie, stres sau comportamente deviante. Mai mult, copilul va fi învățat atât cu victoriile, însă și să accepte o înfrângere.

Însă, în ceea ce privește sportul pentru copii, în calitate de părinți, trebuie să fiți atenți la să nu-i forțați pe cei mici să facă activități fizice care nu le plac, nu sunt interesați. Potrivit psihologilor, ar putea fi chiar dăunător pe termen lung.

Trebuie să vă faceți timp, să-i urmăriți, să aveți răbdare cu ei și să descoperiți, alături de copii, care ar putea fi sportul care le place cel mai mult. O metodă ar fi să le luați, pas cu pas, câte un cadou care are legătură cu sportul și să vedeți cel pe care îl folosește cel mai des. Astfel puteți să vedeți care ar fi sportul preferat. Iată câteva idei:

Manusi portar și minge fotbal. Fotbalul nu e supranumit degeaba sportul rege, iar driblingurile lui Ronaldo, Messi sau Mbape îi atrag pe cei mici în fața televizorului sau pe Youtube. Cele două accesorii foarte importante ale acestui sport îi vor atrage pe cei mici și îți vor demonstra dacă le place fotbalul și să-i duci la un club să facă mișcare în mod organizat.

Rachete și mingi de tenis. După performanțele Simonei Halep, mulți copii au devenit interesați de acest sport. Însă, înainte de a luat decizia de a merge cu copilul la o bază în care să învețe tainele acestui sport, mai întâi vezi cât de mult îi place să lovească mingea de tenis cu racheta.

Minge de baschet. Este un alt sport care îi ajută pe cei mici să-și dezvolte corpul armonios. De asemenea, pe terenurile de sport ale celor mai multe școli există și coșuri de baschet la care pot exersa sau se pot juca alături de alți prieteni. Dacă este din ce în ce ma pasionat, îl poți înscrie la un club.

Biciclete MTB. Nu uitați că e important ca un copil să facă mișcare și nu neapărat sport de performanță. Cu toate că există în țară numeroase cluburi în care se practică ciclismul profesionit și sunt inclusiv probe de întrecere pentru MTB. Sportul pe două roți este unul extrem de benefic pentru corp. Presupune echilibru, folosirea majorității mușchilor, atenție distributivă și dezvoltarea multor elemente fizice și psihice.

Cască și ochelari de înot. Ca și în cazul Simonei Halep, David Popovici cu siguranță și-a făcut mulți fani pentru cei mici. După ce i-ai cumpărat accesoriile elementare pentru a practica acest sport, poți vedea dacă i-ar plăcea înotul copilului tău la o piscină. Înotul e un alt sport care îi ajută pe cei mici să își dezvolte armonios corpul.