Ce bijuterie să îi dăruiești în funcție de ocazie și nivelul relației voastre

În funcție de cât de serioasă este relația voastră, bijuteriile fine pot uneori să întărească legătura, dar pot crea și stânjeneală. De exemplu, dacă nu ai vorbit cu partenera măcar o dată despre a duce relație la un alt nivel, a o surprinde cu un inel de logodnă poate nu este o idee atât de bună. 

Bijuteriile fine – fie că vorbim de inele, cercei, pandantive din aur sau alte piese de acest fel – sunt pline de semnificație și țin o viață, așadar sunt suvenirurile perfecte pentru a marca momente speciale din viață. Totuși, este important să știți când e momentul să le dăruiți și cât să cheltuiți pe ele, în funcție de nivelul și specificul relației voastre.  

Iată diverse ocazii care pot apărea de-a lungul unei relației, ocazii în care dăruirea unei bijuterii bine alese se poate dovedi o decizie inspirată:

Valentine’s Day sau Dragobete

Membrii unui cuplu folosesc folosesc sărbători care Valentine’s Day sau, de ce nu, Dragobetele românesc pentru a-și dărui un dar pe viață – o bijuterie. Totuși, dacă această zi din an se întâmplă să cadă în primele trei luni are relației voastre, poate că ar fi înțelept să alegeți o bijuterie frumoasă, dar nu una scumpă. Dacă relația voastră are însă un an sau chiar mai mult sau lucrurile au mers repede și neașteptat de bine până acum, bijuteriile fine sunt chiar potrivite de Valentine’s Day. Dacă știi că îi plac, poți alege niște cercei de aur lungi, un colier cu pietre prețioase sau o brățară de aur sau argint. 

Zi de naștere

Sunt ocaziile perfecte pentru a dărui o bijuterie, iar unele pietre și minerale sunt în mod tradițional asociate cu lunile din an. Sunt pietre pentru luna ianuarie, altele pentru februarie, altele diferite pentru martie și așa mai departe. Puteți alege fie pietre reale, fie replici sintetice ale lor, e decizia voastra. O opțiune populară este un inel cu pietricica specifică lunii de naștere. 

Logodna

Când vine vorba de logodnă, diamantele intră în ”joc”. Mai întâi, trebuie să afli forma pe care partenere o preferă. Îți vei reduce astfel ”raza” de căutare și te vei putea concentra pe montură, tipul de metal (aur alb, galben, altceva) și pe alte detalii. În ultimul timp, în locul clasicelor inele de logodnă, unele cupluri optează și pentru altfel de bijuterii, ca brățările sau benzile metalice simple.

Ziua nunții

Desigur, inelele au fost deja cumpărate, însă în multe locuri mirele și mireasa își dăruiesc diverse lucruri în această zi specială. Darurile sunt atent păstrate de domnișoarele și cavalerii de onoare, pentru ca partenerii să nu le vadă. Având în vedere că e o perioadă cu cheltuieli mari, nu trebuie să luați ceva foarte scump. Un mic lănțișor sau un colier discret, dar frumos, poate ”rezolva” situația. Desigur, se poate opta și pentru alte daruri, nu neapărat bijuterii.

Aniversările de relație

Sunt ocazia perfectă pentru un dar frumos. Însă, creativitatea e cu siguranță cartea câștigătoare în astfel de situații. Dăruiți partenerei o bijuterie în culoarei ei preferată sau din materialul ei preferat.  De exemplu, la împlinirea a cinci ani de relație, se obișnuiește deseori dăruirea unui obiect simbolic din lemn. Dacă sunteți buni la micul bricolaj, poate îi faceți un pandantiv frumos sau niște cercei din ghinde, de exemplu. 

Sarcina

Sarcina este și ea o ocazie specială pentru a dărui o bijuterie. Și, foarte important, este un cadou pe care viitoarea mamă îl va putea da mai departe peste ani fiicei sau nurorii sale. Sunt chiar bijuterii special gândite pentru o astfel de ocazie, cu diverse motive și simboluri care fac referire la această superbă etapă din viață.

În finalul acestui text, ținem să reamintim și două greșeli frecvente pe care unii le comit când dăruiesc bijuterii. Nu folosiți aceste lucruri de mare valoare pentru a vă cere scuze, frumusețea obiectului îi va aduce mereu aminte persoanei de acel eveniment neplăcut. Și, poate chiar și mai important, nu așteptați nimic în schimbul gestului vostru.  

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.