Ce averi au noii miniștri ai Guvernului Viorica Dăncilă

Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD
Vasilica Viorica Dăncilă Foto: PSD

PSD a făcut mai multe modificări în componența celui de-al treilea cabinet din actuala guvernare, care va fi condus de Viorica Dăncilă. Cel mai bogat membru al noului Guvern va fi Ana Birchall – vicepremier fără portofoliu. Cel mai ”sărac” este Bogdan Trif, care va prelua Ministerul Turismului.

Prima femeie premier din istoria României, Viorica Dăncilă, are două apartamente în Videle, o casă de locuit în județul Dolj și o casă de vacanță în Brașov, plus aproape o jumătate de milion de lei în conturile bancare.

Ana Birchall deține, împreună cu soțul ei, cinci locuințe (două dintre ele în Statele Unite ale Americii) și peste un milion de lei în conturile bancare.

Senatorul Radu Oprea, noul Ministru al Mediului de Afaceri, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, are un apartament, o casă în Ploiești și a acordat un împrumut unor companii de peste 3 milioane de lei, potrivit Știrile TVR.

Există, însă, și mulți datornici în cabinetul Viorica Dăncilă. Eugen Teodorovici, noul Ministru al Finanțelor, deține case și terenuri, însă are datorii la bănci de aproape 900.000 de euro. Sorina Pintea, care va conduce Ministerul Sănătății, vine de la Baia Mare cu conturile goale și două credite mari: de 150.000 de euro și 100.000 de lei.

Rovana Plumb, propusă pentru portofoliul Fondurilor Europene, a făcut, în 2007, un credit de 800 de mii de euro, pe care va trebui să îl achite până în 2030.

Viitorul ministru al Turismului, Bogdan Trif, are un apartament în Sibiu și o mașină, în timp ce Victor Negrescu, de la Afaceri Europene, are un apartament în București și câteva mii de euro în conturi.

Noul Ministru al Educației, Valentin Popa, deține două hectare de teren agricol, două apartamente, două case și două mașini. Are aproape 70.000 de euro în conturi.