Ce avere are Ludovic Orban, noul premier al României

Foto: Ludovic Orban / Facebook

Premierul Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere. Potrivit site-ului guvernului, la o lună după ce a preluat mandatul, Orban a scris în document că în 2018 a avut un venit mediu lunar de 3.083 de lei.

Ludovic Orban, care este și lider PNL, locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreună cu soția lui o casă de vacanță cu o suprafață de 200 de metri pătrați.

Casa a fost dobândită în anul 2014, printr-un contract de vânzare-cumpărare. Ludovic Orban deține 50% din casă, iar soția cealaltă jumătate.

Mașina lui Ludovic Orban e un Volkswagen Passat fabricat în 2007 și a mai scris că nu deține obiecte de artă, bijuterii sau metale prețioase.

În ceea ce privește economiile în bănci, Ludovic Orban a scris în declarația de avere că soția sa deține peste 11.800 de euro la două bănci: Raiffeisen și BCR. De asemenea, în document se mai precizează că familia Orban nu are împrumuturi luate de la bănci.

În ceea ce privește veniturile, Ludovic Orban a încasat în anul fiscal 2018 bani pentru consultanță tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL și 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă și Asociații. Această casă de avocatură aparține fostului soțul al Cristinei Trăilă, deputat PNL din 2017. Ea l-a înlocuit pe Eugen Nicolăescu.

În declarația de avere mai este precizat faptul că în 2018, soția premierului, Mihaela Orban, nu a avut venituri.