Ce arată alcooltestul poliției după consum de Tantum Verde sau tinctură de propolis

FOTO: Tavi Perțea/Youtube
FOTO: Tavi Perțea/Youtube

Polițistul Tavi Perțea, care are un vlog pe Youtube în care explică sau demontează situații și mituri ale șoferilor, a realizat un experiment în care a vrut să verifice ce arată alcooltestul după ce folosirea unui spray Tantum Verde sau după consumul a 6-7 picături de tinctură de propolis.

Polițistul a precizat că este vorba doar despre un experiment, nu are valoare științifică și că rezultatele sunt doar orientative.

Primul test pe care l-a făcut a fost cu Tantum Verde. După două pufuri pulverizate în gât, imediat a suflat în alcooltest și a reieșit o alcoolemie de 0,24 mg/l în aerul expirat. La acest nivel, șoferul poate rămâne fără permisul de conducere.

„Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exegerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei”, a spus polițistul. A refăcut testul după cinci minute, iar rezultatul a fost 0.

După ce a luat tinctura de propolis, alcooltestul a arătat o alcoolemie de 1,04 mg/l în aerul expirat. La acest nivel este vorba despre o infracțiune și se întocmește dosar penal. După cinci minute a repetat testul și a ieșit 0,04 mg/l. Alcooltestul a arătat 0 abia după 10 minute.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.