Ce amenzi riscă germanii care nu poartă mască în transportul în comun

Foto: Pixabay

Dacă autoritățile române au mers pe cartea sancțiunilor severe pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație în timpul pandemiei de coronavirus, nemții au optat pentru sancțiuni mult mai ușoare.

Astfel, în aproape toate statele germane va fi obligatorie masca de protecție, începând de luni.

Toate cele 16 state germane impun obligația purtării măștii în transportul în comun, însă la Berlin, de exemplu, aceasta nu va fi obligatorie și în magazine, scrie BBC.

Landul nordic Mecklenburg – Pomerania de Vest a anunțat că persoanele fără mască în mijloacele de transport în comun vor fi amendate cu 25 de euro, mult sub nivelul amenzilor primite de români pentru nerespectarea Ordonanțelor militare.

Germania, Austria, Elveția, Cehia, Slovacia și România impun purtarea măștilor

Celelalte state germane nu au anunțat încă o grilă a sancțiunilor, însă în Bavaria măștile vor fi obligatorii pentru toți cetățeni cu vârste de peste 7 ani.

Germania nu e singura țară europeană care introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în magazine și transportul în comun. Printre ele se numără Austria, Elveția, Cehia și Slovacia, dar și România – începând cu 15 mai.

De la începutul pandemiei, Organizația Mondială a Sănătății a transmis constant că doar cei bolnavi și cei care îngrijesc bolnavii trebuie să poarte măști.

Studiile arată că măștile nu sunt la fel de eficiente în lupta pentru limitarea răspândirii virusului ca spălatul pe mâini cu apă și săpun.

În Spania, de exemplu, navetiștii trebuie să poarte mască, iar Franța a anunțat că va produce suficiente măști pentru întreaga populație, însă nu a impus obligativitatea purtării acesteia.