Ce amendă a primit un bărbat care a înjurat pe Facebook

FOTO: Simon/Pixabay.com
FOTO: Simon/Pixabay.com

Un bărbat din Brăila trebuie să plătească o amendă pentru că în luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe Facebook. Acesta a contestat amenda în instanță, însă nu a avut succes și acum trebuie să dea 1.000 de lei.

Judecătorii au spus că sancțiunea ar trebui să îl facă pe viitor să își corecteze „conduita socială”. Bărbat a spus în apărarea sa că ar fi avut contul închis în perioada în care este acuzat că a scris cuvinte jignitoare la adresa unor utilizatori de Facebook.

Nu e prima dată când se dau amenzi pentru postări pe rețelele sociale în România. Tot în Brăila, în luna octombrie a anului trecut, o femeie în vârstă de 26 de ani a comentat în termeni duri la un articol publicat de site-ul debraila.ro, legat de un presupus abuz al unui polițist, care ar fi agresat un taximetrist. Pentru comentariul său femeia a fost chemată la o secție de poliție și amendată cu 500 de lei.

În aprilie 2017, un timișorean a fost amendat de polițiștii locali după ce a distribuit pe Facebook o postare în care îi făcea pe aceștia „nesimțiți”. Timișoreanul a distribuit o fotografie cu mai multe mașini ce aparțineau Poliției Locale parcate pe trotuar și cu un cărucior de copil lângă ele.

Cel care a postat a fost amendat cu 900 de lei. Oamenii legii au spus atunci că postarea de cuvinte și expresii jignitoare pe rețeaua de socializare se sancționează conform Legii 61/1991 republicată.

„Direcția Poliția Locală Timișoara face cunoscut faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare Facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe rețeaua de socializare”, transmiteau atunci reprezentanții Poliției Locale.

FOTO: Simon/Pixabay.com

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.