Ce amendă a primit patronul care își jignea angajații

Angajații fabricii de confecții din Păulești au fost jigniți minute bune de omul care le plătește salariile. Foto: adevărul.ro
Fabrică de confecții. Foto: adevărul.ro

Fabrica de textile din Prahova al cărei administrator a fost filmat în timp ce și-a înjurat angajații și i-a umilit a fost amendată în urma unui control desfășurat de Inspecția Muncii.

Firma a fost amendată de controlorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova cu 8.000 de lei pentru nereguli constatate în domeniul securității și sănătății în muncă. De asemenea, au fost date și avertismente scrise.

De asemenea, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei în domeniul relaţiilor de muncă pentru nerespectarea timpului liber al angajaţilor. Inspectorii de muncă au constatat că angajatorul nu ţinea evidenţa orelor suplimentare de lucru şi nu a făcut dovada plăţii salariilor pentru o parte dintre angajaţi, faptă pentru care s-a dispus măsura de remediere.

Și Poliția Prahova a declanșat o anchetă, după ce au apărut pe internet înregistrări video în care administratorul străin al firme de confecții din localitatea prahoveană Păulești își înjură angajații, după ce aceștia i-au reproșat că întârzie plata salariilor.

Potrivit înregistrării făcute la mijlocul lunii iunie, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba engleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia. O asistentă a patronului le traduce angajaților, însă evită să reproducă și înjurăturile spune în limba engleză.

Patronul cipriot îi face pe angajaţi „animale”, „idioţi” şi „nişte nimicuri”, le spune că sunt „dezgustători”, urlă la ei şi îi ameninţă că îi ştie pe cei „cu gura mare” şi că foarte curând va scăpa de aceştia.

„Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători”, spune patronul cipriot, potrivit înregistrării. Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.

Întreaga înregistrare o puteți asculta – AICI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.