Ce alcoolemie i-a ieșit unui șofer care a mâncat o ciocolată cu rom. Bărbatul a dat în judecată poliția

FOTO: Poliția Română/Facebook

FOTO: Poliția Română/Facebook

Un șofer din județul Alba a fost oprit în trafic de poliție și testat cu aparatul etilotest, acesta indicând 0,04 mg/l de alcool pur în aerul respirat. Bărbatul a declarat însă că nu a consumat alcool, și că mâncase o ciocolată cu rom, așa că a cerut să i se preleveze probe biologice, relatează publicația locală alba24.ro.

Șoferul a fost oprit în data de 16 iunie 2023, în jurul orei 19:56. În urma testării cu aparatul Drager, polițiștii i-au suspendat permisul de conducere. Apoi omul a mers la spital, unde i s-au luat probe de sânge. I s-au luat probe biologice de două ori, mai întâi la ora 20:30, iar apoi la 21:33. Rezultatul a fost negativ în cazul ambelor teste, în sângele bărbatul nefiind descoperite urme de alcool.

Drept urmare, bărbatul a dat în judecată IPJ Alba pentru a cere anularea procesului verbal prin care îi fusese reținut carnetul de condus. Judecătoria Sebeș i-a dat dreptate și a decis anularea actului administrativ în data de 10 iulie 2024. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version