Ce alcoolemie i-a ieșit unui șofer care a mâncat o ciocolată cu rom. Bărbatul a dat în judecată poliția

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un șofer din județul Alba a fost oprit în trafic de poliție și testat cu aparatul etilotest, acesta indicând 0,04 mg/l de alcool pur în aerul respirat. Bărbatul a declarat însă că nu a consumat alcool, și că mâncase o ciocolată cu rom, așa că a cerut să i se preleveze probe biologice, relatează publicația locală alba24.ro.

Șoferul a fost oprit în data de 16 iunie 2023, în jurul orei 19:56. În urma testării cu aparatul Drager, polițiștii i-au suspendat permisul de conducere. Apoi omul a mers la spital, unde i s-au luat probe de sânge. I s-au luat probe biologice de două ori, mai întâi la ora 20:30, iar apoi la 21:33. Rezultatul a fost negativ în cazul ambelor teste, în sângele bărbatul nefiind descoperite urme de alcool.

Drept urmare, bărbatul a dat în judecată IPJ Alba pentru a cere anularea procesului verbal prin care îi fusese reținut carnetul de condus. Judecătoria Sebeș i-a dat dreptate și a decis anularea actului administrativ în data de 10 iulie 2024. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.