Ce a spus singurul pesedist care a votat împotriva noilor Coduri Penale

Nicu Niță. Foto: obiectivbr.ro

Nicu Niță, deputat de Brăila, este singurul reprezentat al PSD care a votat astăzi împotriva adoptării de către Parlament a modificărilor Codurilor Penale. Bineînțeles, pesedistul a făcut acest lucru din greșeală.

„A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greșeală și am explicat asta și liderului de grup. Mi-am cerut scuze” a explicat deputatul PSD, citat de HotNews.

Nicu Niță are 63 de ani și este la primul mandat ca deputat al țării.

Camera Deputaților a adoptat azi proiectele pentru modificarea Codurilor Penale, cu 180 de voturi ”pentru”, 81 ”contra” și 2 abțineri.

Printre voturile ”împotrivă” a fost cel al pesedistului Niță. PNL și USR au votat în bloc împotrivă, însă PMP – un alt partid de opoziție – a avut în rândurile sale un ”trădător”: Corneliu Bichineț.

PSD și ALDE nu ar fi câștigat votul de azi dacă nu li s-ar fi alăturat și 13 deputați de la UDMR, 7 deputați de la minoritățile naționale – care votează aproape întotdeauna cum dictează Liviu Dragnea – și 3 deputați neafiliați: Alexandru-Ioan Andrei, Alexandra-Corina Bogaciu și Remus Borza.

Modificările PSD la Codurile Penale, adoptate de Parlament. Voturile UDMR și ale minorităților, decisive!