Ce a spus Ion Țiriac atunci când a fost întrebat dacă a primit pensia recalculată

Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)

Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)

Omul de afaceri Ion Țiriac este unul dintre cei vizați de deciziile de recaulare a pensiilor. Potrivit gsp.ro, Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei lunar. Banii sunt primiți în urma unei cariere sportive și a faptului că a avut un post în Ministerul de Interne.

Pensia sa nu va crește pentru că omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Atunci când a fost întrebat dacă a primit pensia recalculată și ce valoare are, Ion Țiriac a spus:

„Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă… asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu…”, a fost răspunsul lui Ion Țiriac.

Ion Țiriac a participat timp de 11 ani în competiții de tenis profesioniste. A ajuns, la simplu, în „sferturi” la Roland Garros (1968) și la dublu a câștigat același turneu în 1970, alături de Ilie Năstase. Tot cu Ilie Năstase a jucat trei finale de Cupa Davis și toate au fost pierdute în fața SUA.

Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei naționale de hochei pe gheață. A participat și la Jocurile Olimpice de iarnă de la Innsbruck.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version