Ce a pățit un șofer român de TIR care a fost prins la furat motorină

FOTO: Soferi Profesionisti EU/Facebook
FOTO: Soferi Profesionisti EU/Facebook

Șoferul unui TIR înmatriculat în România a fost prins la furat de motorină într-o parcare de lângă Barcelona. Incidentul a fost povestit pe pagina de Facebook „Șoferi profesioniști EU”. Potrivit acestora, șoferul, care conducea un TIR înmatriculat în Constanța, a fost prins, vinerea trecută, de alți conducători auto în timp ce încerca să le fure combustibil din rezervoare.

„La un moment dat, românul a băgat un furtun în rezervorul unui camion și a început să scoată motorina.

În momentul în care și-a dat seama că românul le fură motorină, ceilalți șoferi din parcare au pornit în urmărirea acestuia.

Pentru a-l prinde, șoferul lituanian de la firma Girteka a intrat în plin cu TIR-ul în camionul condus de român și doar așa l-a putut opri.

În timp ce unii șoferi au sunat la Poliție, alții l-au pedepsit pe român, aplicându-i o corecție dură”, povestesc şoferii pe pagina de Facebook.

O altă știre în care subiect este un șofer român de TIR vine din Marea Britanie. Zilele trecute, un român în vârstă de 48 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare de instanțele britanice după ce a fost prins în timp ce conducea camionul pe contrasens și în stare de ebrietate.

Mașina a fost oprită ca în filme. Un alt șofer de camion a profitat de faptul că TIR-ul condus de român avea viteză mică, a deschis portiera, a urcat în cabină și a tras frâna de mână.

Când a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii au concluzionat că șoferul avea de trei ori mai mare alcoolemia față de limita legal admisă în Anglia.

Românul va sta 12 săptămâni după gratii și va plăti o amendă de 115 lire sterline. De asemenea, a rămas și fără permis de conducere și nu mai are dreptul să urce la volan doi ani. După perioada aceasta trebuie să dea din nou examen pentru obținerea licenței de șofer.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.