Ce a pățit un român care a primit 5.000 de € dintr-o greșeală a băncii și a refuzat să-i dea înapoi

bani euro
Foto: moerschy / pixabay.com

Dintr-o eroare a angajatei unei bănci, un român a primit cu 5.000 de euro mai mult decât ar fi trebuit. El a refuzat să dea înapoi banii primiți, așa că a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare, relatează ziare.com.

El a fost condamnat pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor de către Judecătoria Sibiu.

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2020, când bărbatul a mers la o bancă din Sibiu pentru a schimba euro din bancnote de 50 de euro în bancnote de 500 de euro. Inițial el a spus că vrea să schimbe 5.000 de euro și i-a dat funcționarei 100 de bancnote de 50 de euro.

În timp ce angajata sorta bancnotele primite de la inculpat, el i-a cerut să îi schimbe încă 1.000 de euro. Bărbatul i-a dat 10 bancnote de câte 100 de euro.

„Angajata băncii, fiind derutată de cea de a doua solicitare venită din partea inculpatului, şi având deja pregătite bancnotele de 500 de euro pentru schimbarea sumei precizate iniţial de inculpat, respectiv 5.000 de euro, dintr-o eroare a scos din sertar 10 bancnote de 500 euro, în loc de două bancnote”, notează procurorii în rechizitoriul citat de ziare.com.

Așa că în loc să primească 6.000 de euro a primit 11.000 de euro, formată din 22 de bancnote de 500 euro.

Când și-au dat seama de eroare, reprezentanții băncii l-au contactat pe bărbat, cerându-i să restituie cei 5.000 de euro primiți din eroare. Bărbatul a negat în permanență că ar fi primit vreo sumă în plus.

În urma procesului intentat de bancă, instanța a decis să-l condamne pe bărbat la 3 luni de închisoare cu suspendare și l-a obligat să achite prejudiciul.

Foto: moerschy / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.