Ce a pățit un britanic ce a mers cu trenul de la Timișoara la Cluj-Napoca. „Este cea mai proastă clasa I”

vlogger britanic CFR
Foto: Captură YouTube

Un vlogger britanic a plecat din Timișoara spre Cluj cu un tren InterRegio. Călătoria ar fi trebuit să dureze 6 ore, însă deoarece locomotiva s-a defectat, a ajuns la destinație cu două ore întârziere.

Înainte de plecare, el i-a sfătuit pe cei care îl urmăresc să își cumpere mâncare dacă vor călători vreodată cu CFR-ul deoarece în general în trenurile CFR nu există posibilitatea de a cumpăra alimente, indiferent de durata călătoriei.

Tânărul a mai spus că nu știe cum pot ajunge la platforme persoanele cu dizabilități deoarece nu a observat nici rampe și nici lifturi în gara din Timișoara.

Vagonul în care a mers era unul vechi, care aparținuse în trecut Căilor Ferate Germane, și care nu fusese renovat.

Britanicul și-a cumpărat un bilet la clasa I, dar nu a fost mulțumit de condiții: „Din păcate, singurul lucru bun pe care îl pot spune despre aceste locuri e că am destul de mult spațiu pentru picioare, chiar dacă ai pe cineva care stă în fața ta. (…) Să ai o singură priză la 5 locuri nu este prea grozav. Cât despre scaune, sunt destul de tari și cam inconfortabile, asemănătoare cu niște scaune foarte proaste de mașină.”

„Înțeleg că în România căile ferate sunt subfinanțate, dar cred că asta este cea mai proastă clasa I pe care am întâlnit-o vreodată”, a mai povestit el.

Tânărul a observat apoi că trenul merge cu viteze reduse, ceea ce explica durata de aproape 6 ore a călătoriei. De asemenea, el a remarcat starea proastă a șinelor.

Pe de altă parte, a fost surprins să descopere că vagoanele de clasa a II-a arătau mai bine decât cel de clasa I: „Locurile arată mult mai confortabil aici. Și chiar au și mai multe prize.”

Toaletele i s-au părut murdare. „Și, nicio surpriză – acest tren nu are WiFi”, a adăugat britanicul.

Cel mai neplăcut a fost că la un moment dat, după plecarea din Oradea, trenul s-a oprit brusc în câmp. S-au făcut anunțuri, însă doar în română, așa că vloggerul nu a înțeles ce s-a întâmplat. După aproximativ o oră în care au stat pe loc, trenul a început să meargă înapoi, foarte încet, până în gara precedentă.

Aici a fost atașată o altă locomotivă, iar tânărul a presupus că cealaltă se defectase. Până la urmă, a ajuns la destinație, însă cu o întârziere de două ore.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.