Ce a pățit polițistul care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca din dotare

Foto: Captură YouTube

Polițistul timișorean Valer Kovacs, care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca de polițist, a fost dat afară din Poliție, a anunțat Poliția Română într-un comunicat de presă citat de libertatea.ro.

„În cadrul cercetării prealabile, s-a reținut faptul că, în intervalul iunie 2022 – martie 2024, cel în cauză a distribuit în spațiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar și prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conținut audio-video, care, prin mesajul și afirmațiile făcute, a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistrați etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferințe politice, a încălcat obligația de a respecta confidențialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect față de colegi sau alte persoane și nu a asigurat informarea corectă a cetățenilor”, se arată în comunicatul de presă.

În luna mai, pe când senatoarea SOS România era în campanie electorală pentru funcția de europarlamentar, ea a apărut îmbrăcată în uniformă militară pe o motocicletă a Poliției Române, având și o cască de polițist pe cap.

Motocicleta și casca îi fuseseră împrumutate de polițistul timișorean Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi.

Din imaginile filmate cu această ocazie reiese că Valer Kovacs și Diana Șoșoacă s-au salutat călduros și chiar s-au îmbrățișat pe autostradă, lidera SOS România declarând că Valer Kovacs este „cel mai tare polițist din România”.

Numeroase voci l-au acuzat pe Kovacs la acea dată că îi face campanie electorală Dianei Șoșoacă, însă într-o declarație pentru libertatea.ro el a negat acuzațiile: „Eu nu înțeleg de ce ar fi anchetă disciplinară din moment ce azi (n.r. – vineri 31 mai) este Ziua Porților Deschise la Ministerul de Interne și toată lumea își face poze cu tehnica din dotare. Toată societatea civilă, că sunt romi, că sunt alte naționalități sau știu eu, senator și deputat, și toate partidele politice, pot să-și facă poze. Acum dacă m-a rugat să-și facă poză pe motocicleta de Poliție, eu n-am înțeles nici până acum pentru ce ar fi anchetă disciplinară. I-am și spus că nu este în scop electoral, că ne cunoaștem și ne-am întâlnit și atât.”

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.