Ce a făcut o tânără mamă pentru copiii săi când a aflat că mai are 3 luni de trăit

Sursa: GoFundMe

O tânără mamă din SUA, ce suferea de cancer și mai avea foarte puțin de trăit, a strâns 1,2 milioane de dolari pentru copiii săi din donațiile publicului. Inițial, ea a vrut să strângă doar 5.000 de dolari, relatează publicația „The Independent”.

În vârstă de 30 de ani, Erika Diarte-Carr a murit sâmbătă, 12 octombrie, după ce în ultimii 2 ani s-a luptat cu cancerul pulmonar. Luna trecută, aflată în stadiu terminal, tânăra mamă a lansat o strângere de fonduri pe platforma GoFundMe pentru propriile cheltuieli de înmormântare, precum și pentru viitorul copiilor săi – Jeremiah, în vârstă de 7 ani, și Aaliyah, în vârstă de 5 ani – pe care îi creștea singură. Obiectivul său era să strângă 5.000 de dolari, însă suma a depășit 1,2 milioane de dolari.

În descrierea inițială pe de GoFundMe, Erika a povestit cum a descoperit că are carcinom pulmonar cu celule mici în stadiul 4. Tânăra a ajuns la medic din cauza unei dureri la umăr în mai 2022. Nu se aștepta să primească un diagnostic atât de cumplit. Potrivit Erikăi, medicul i-a spus „Sper că acasă aveți un sistem bun de sprijin, pentru că veți avea nevoie de el, aveți o călătorie lungă și grea în față.”

„Apoi, doctorul mi-a spus că am mai multe tumori în metastază în diverse părți ale corpului meu, inclusiv în schelet, așa că am reușit să găsim tumora care îmi provoca durerea la umăr”, a continuat Erika.

„De la diagnosticul meu am reușit să lucrez cu normă întreagă, luându-mi doar 2 luni de pauză la început pentru operații, biopsii, programări, tratamente cu radiații și chimioterapie”, a adăugat ea pe pagina GoFundMe.

Pe 18 septembrie 2024 însă, medicii i-au pus un diagnostic terminal și i-au spus că mai are de trăit cel mult 3 luni. Erika nu a mai urmat niciun tratament deoarece i s-a spus că acestea „nu vor mai ajuta”.

„3 luni de petrecut cu copiii mei și cu cei dragi. 3 luni pentru a profita cât mai bine de timpul care mi-a mai rămas. În următoarele două luni, trebuie să mă asigur că copiii mei vor fi bine după ce eu voi fi plecat. Mă confrunt acum cu cel mai dificil lucru, acela de a-mi planifica propria înmormântare”, a scris mama la acea dată.

Ulterior, ea a lansat și o strângere de fonduri, scopul său fiind să ajungă la 5.000 de dolari, însă suma strânsă a fost uriașă. „S-a întâmplat peste noapte. Nu m-am așteptat niciodată la asta. Nu m-am așteptat niciodată să mă ajute mulți oameni. Sunt în stare de șoc… sunt foarte recunoscătoare tuturor”, a declarat ea pentru ABC News după ce a văzut că suma a ajuns la 900.000 de dolari.

Carr a mulțumit, de asemenea, „echipei sale medicale uimitoare” pentru sprijinul continuu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.