CCR a decis: Moțiunea depusă de USR PLUS și AUR merge mai departe

curtea constituțională motivarea CCR
Foto: ccr.ro

Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului pe tema moțiunii de cenzură USR PLUS și AUR, însă aceasta își urmează cursul.

Potrivit judecătorilor CCR, Guvernul ar fi trebuit informat de depunerea moțiunii în momentul depunerii. Decizia a fost luată cu unanimitate. În acest condiții, moțiunii USR PLUS și AUR trebuie dezbătută și votată.

PSD a anunțat, înainte de decizia CCR, că este pregătit cu o nouă moțiune de cenzură.

Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații fie votează moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, fie depun propria moțiune, care e scrisă și are semnăturile.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni, la Antena 3, că PSD este pregătit pentru orice decizie ar lua, marți, CCR.

„Mâine (marți – n.r.) avem decizia CCR-ului, indiferent care este. Dacă nu există conflict, imediat intră (moțiunea – n.r.) pe ordinea de zi, într-o zi sau două la vot. Tot PSD-ul va vota această moțiune. Dacă există conflict, imediat după decizia CCR eu am anunțat deja colegii să avem un Consiliul Politic Național (…). O să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea PSD, care este pregătită”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că există semnăturile pentru moțiunea de cenzură și textul este deja scris.

„O să cerem joi citirea moțiunii dacă este conflict, iar luni, cel târziu, să avem votul”, a afirmat președintele PSD.