Elevele care l-au filmat pe profesorul de religie, sancționate cu scăderea notei la purtare

preot copșa mică
Foto: Captură YouTube

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a decis să le pedepsească pe cele 3 eleve care au pus pe internet filmulețul în care profesorul de religie ar fi făcut gesturi obscene, atingându-se în zona intimă, prin scăderea notei la purtare.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis astăzi un comunicat de presă prin care se arată că elevele vor fi sancționate deoarece au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord. Decizia a fost luată de conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, unde s-a petrecut incidentul.

„În ceea ce privește situația elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administrație al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” (…) a analizat situația și a votat aplicarea unei sancțiuni de mustrare scrisă și scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul și l-au distribuit fără acord, ținând cont de legislația în vigoare. Menționăm faptul că există posibilitatea ca sancțiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancțiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului.

Deși în presă au apărut inițial informații potrivit cărora diriginta fetelor a știut de incident și a vrut să îl mușamalizeze, comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică a stabilit că diriginta este nevinovată.

„Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică a constatat că doamna profesor diriginte nu se face vinovată de „mușamalizarea” incidentului. În urma analizei raportului Comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, Consiliul de administrație al instituției a hotărât în ședința din 29.01.2018 să nu se aplice nicio sancțiune pentru doamna profesor diriginte”, se mai arată în comunicat.

Profesorul de religie, grav bolnav

Ancheta realizată de Mitropolia Ardealului a stabilit că profesorul de religie este nevinovat. Bărbatul este bolnav de cancer și a recunoscut că, din cauza mâncărimilor, s-a scărpinat în timpul orei. Profesorul de religie și-a dat demisia de la școală în momentul în care au apărut imaginile în presă.

„Din nefericire, este foarte bolnav. A suferit acum câţiva ani o operaţie cauzată de o boală foarte gravă în zona respectivă care, se pare, a recidivat. A avut nişte mâncărimi cumplite. A recunoscut că nu s-a putut stăpâni, a băgat mâna şi s-a scărpinat. Sunt lucruri dovedite medical. Comisia respectivă, şcoala, copiii din clasă au spus acelaşi lucru. Deci nu a comis nici un gest obscen. Rămâne preot pentru că nu s-a dovedit realmente niciun fel de gest obscen în legătură cu el. A fost o interpretare abuzivă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru agerpres.ro.

Și polițiștii din Copșa Mică au ajuns la concluzia că profesorul de religie este nevinovat.

”În urma audierilor nu s-a confirmat nicio infractiune, din informatiile mele”, a declarat pentru stiridesibiu.ro șeful IPJ Sibiu, comisarul șef Tiberiu Ivancea. În continuare, cercetările vor fi realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș.