Cazul „Dr. Lana”. Zeci de femei acuză că au fost mutilate de o falsă doctoriță specializată în chirurgie estetică

FOTO: krivitskiy/Pixabay.com
FOTO: krivitskiy/Pixabay.com

Oamenii legii investighează un nou caz „Matteo Politti” în România. O femeie originară din Republica Moldova, care pretindea că este medic și făcea proceduri de chirurgie estetică fără drept în București, este anchetată.

Femeia, care își spunea „Dr. Lana”, a fost reclamată de zeci de femei care au plătit sute de euro pentru proceduri care le-au desfigurat. A închiriat spații pentru mai multe cabinete în care își primea pacienții pentru diferite intervenții estetice, chiar dacă nu avea niciun fel de pregătire în domeniu.

Pagina de Facebook a așa-zisului doctor abundă în postări cu filmări din timpul intervențiilor sau cu fotografii în care apar buze mărite până la dimensiuni nenaturale, rinoplastii și lifting facial  – în urma cărora multe femei spun că suferă dureri atroce.

Așa zisa doctoriță nu se oprea nici de la proceduri stomatologice, precum cele de albire a dinților. Iar prețurile ajungeau la câteva sute de euro în cazul procedurilor mai complicate.

Cel puțin 50 de femei au depus plângere, și au creat un grup pe Facebook. Specialiștii atrag atenția că și o procedură minim invazivă, dacă nu este făcută de un specialist adevărat, poate duce, în cel mai negru scenariu, la deces.

Anul trecut a ieșit la iveală un caz similar. Italianul Matteo Politti, care se prezenta drept medic, deși nu avea studii de specialitate, a făcut mai multe intervenții estetice. Italianul a fost trimis în judecată și este acuzată de înșelăciune.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.