Cazul Caracal. Procurorii au cerut date despre Dincă din Italia și SUA

FOTO: djedj/Pixabay.com
FOTO: djedj/Pixabay.com

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a transmis, într-o declarație de presă, stadiul în care se află ancheta în cazul crimelor din Caracal, în care suspect principal pentru uciderea fetelor de 15 și 18 ani este Gheorghe Dincă. Împotriva acestuia s-au mai depus două plângeri în care este acuzat de viol.

Procurorul-șef a mai spus că pe „19 august s-a dispus efectuarea unor activități pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile și imobile si a sumelor de bani din activități ilicite”.

Bănilă a mai spus că „în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi a stabilirii întregului cerc de eventuali participanţi la comiterea faptelor confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă de către autorităţile judiciare din Italia pentru obţinerea informaţiilor necesare precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii la data de 25 iunie 2019”.

Potrivit lui Felix Bănilă, procurorii au mai dispus și „comunicarea datelor cu privire la existenţa conturilor bancare, a datelor privind veniturile şi tranzacţiile imobiliare, a istoricului asociat administratorilor în cadrul societăţilor comerciale, conturile societăţilor comerciale deţinute de către inculpat, de soţia sa, de cei trei fii şi de fiica acestora, de ginerele şi de nora lor”.

Șeful DIICOT a mai spus că s-a instituit sechestru pe conturile deschise de inculpat, pe 3 imobile în Caracal și 4 autovehicule, pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de comiterea infracțiunilor și pentru că unul dintre autoturisme a fost folosit la comiterea faptelor.

În ceea ce privește osemintele arse găsite în casa lui Gheorghe Dincă, șeful DIICOT a spus din nou că testele ADN arată că acestea aparțin Alexandrei Măceșanu.

De asemenea, în 23 august s-a dispus „extinderea urmăririi penale in rem pentru complicitate la omor”, ca urmare a plângerii formulate de familia Luizei Melencu, „cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.