Cazul Caracal. De ce e nevoie de o nouă probă ADN de la mama Luizei Melencu

luiza melencu
Foto: Facebook / Poliția Română

Vineri seară, mama și bunicul Luizei Melencu, posibilă victimă în cazul Caracal, au fost duși la Spitalul Județean de Urgență din Craiova cu o ambulanță. Cei doi au acuzat stări de rău, după ce jandarmii au încercat să o ia cu forța pe mama Luizei, iar bunicul și-a turnat benzină pe el de două ori și a amenințat că-și dă foc.

Rudele Luizei Melencu spun că nu mai au încredere în autorități, după ce timp de cinci luni au primit puține date despre ea și cred că fata este în viață.

Pe numele Luizei Melencu a fost emis, de către un judecător, un mandat de aducere pentru a recoltarea de noi probe ADN, după ce aceasta a refuzat să se prezinte la cerere procurorilor DIICOT și a și fost amendată din această cauză cu 5.000 de lei.

Într-o intervenție la Antena 3, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a explicat că prelevarea probelor biologice de la mama Luizei Melencu este necesară pentru continuarea urmăririi penale. Acesta a mai precizat că este nevoie de ADN mitocondrial, care poate fi prelevat doar de la mamă, care să fie analizat într-un laborator din Statele Unite ale Americii.

„Noi am dispus o comisie rogatorie în SUA pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize de tip ADN printr-un procedeu care nu e omologat în România. Avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama Luizei. Este vorba despre un ADN mitocondrial pe care trebuie să îl recoltăm și, așa cum s-a comunicat, acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație”, spus procurorul-șef al DIICOT.

Surse judiciare, citate de G4media.ro, spun că avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, ar putea fi pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru obstrucționarea justiției. Procurorii spun că avocatul este cel care ar fi inoculat familiei Melencu ideea potrivit căreia anchetatorii vor să preleveze probe biologice de la mama Luizei ca să le „planteze” apoi pe rămășițele găsite în liziera de lângă Caracal și despre care suspectul Gheorghe Dincă susține că ar aparține fetei de 18 ani dispărută din luna aprilie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.