Cazare în România pe vârful muntelui: „Ce imagine, incredibil!” | VIDEO

FOTO: HaiHui in doi/Youtube
FOTO: HaiHui in doi/Youtube

Doi vloggeri de turism s-au cazat pe stânci, deasupra unor prăpăstii, la mare înălțime și au povestit întreaga experiență. Este vorba despre refugiile montane panoramice amplasate în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, în apropiere de Lacul Roșu.

Aflate pe o stâncă uriașă cunoscută drept Piatra Ghilcoș, sub Vârful Ucigașul, mini cabanele dezvăluie o panoramă cu totul deosebită. Într-un clip extrem de apreciat, Andreea și Ionuț, doi vloggeri care care au aproape 400.000 de urmăritori pe You Tube, pe canalul HaiHui în doi, prezintă locul.

„Poate veni furtuna peste noi, vânturile puternice, nu ne pasă. Căbănuța de la capătul traseului se vede în față Când am spus că e o cabină panoramică, chiar e Pregătiți-vă să fiți impresionați”, au spus cei doi.

„Vai de mine Așa o să dormim noi! Ce priveliște aici Uitați-vă puțin, ar trebui să se vadă Lacul Roșu. Bate vântul cam tare, se vede într-adevăr aici în partea dreaptă. Ce imagine, incredibil!”

Andreea și Ionuț au explicat că este vorba mai degrabă despre un refugiu decât despre o cabană, dar care e pusă la discreția turiștilor gratis, doar cu rezervare.

„Nu este o cabană privată. Foarte bine arată! Cred că e unul dintre puținele refugii montane din România moderne, amenajate frumos, cu gust. Chiar arată mult mai bine decât mă așteptam Aveam emoții mari”, adaugă ei.

Mai târziu, tinerii vin cu o nouă constatare.

„Acest refugiu, că de fapt nu e un refugiu, e o combinație între observator și refugiu. E situat Fix în fața unei prăpăstii și dacă ai rău de înălțime, na, nu știu dacă e neapărat o idee bună, dar eu cred că mi-am vindecat teama asta, că nu mai am nicio frică, nicio temere. Pur și simplu uitam în jos și era foarte frumos”, a fost concluzia lor.

Cei doi au explicat și că această cabană e parte a unui proiect derulat de Asociaţia „Gyilkosto Adventure”, din Gheorgheni, în colaborare cu Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita şi în parteneriat cu Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

„Nu v-am spus cum am rezervat noi această cabană panoramică. Nu pe Booking, nu pe Airbnb, ci există o aplicație, cred că este special creată de aici din Harghita, din Covasna. Se numește InTime”, au mai spus cei doi.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.