Caz unic în lume: Medicii au găsit patru albine care trăiau în ochii unei femei

Foto: Pixabay / Virvoreanu-Laurentiu

Medicii taiwanezi au descoperit patru albine de mici dimensiuni care trăiau într-unul din ochii unei femei în vârstă de 28 de ani.

Albinele, din specia Halictidae, sau albinele atrase de transpirație, care trăiesc în număr mare și în România, erau toate în viață. Insectele au ajuns în ochiul femeii din Taiwan când aceasta smulgea buruienile de pe mormintele familiei.

Femeia a fost externată și se simte bine.

Aceste albine sunt atrase de transpirația oamenilor și uneori se așază pe piele doar pentru a se îmbiba în sudoare. De asemenea, insectele zburătoare din specia Halictidae se hrănesc și cu lacrimi, care sunt bogate în proteine.

Albinele au ajuns în ochii femeii suflate de vânt, iar aceasta a presupus că are praf în ochi. Câteva ore mai târziu, însă, cum ochii săi erau umflați și îi provocau durere, femeia s-a dus la spital.

”Nu putea să își mai închidă ochii. Am privit cu microscopul și am văzut ceva negru, care părea să fie un ou de insectă”, a declarat, pentru BBC, doctorul Hong, profesor de oftalmologie la spitalul vizitat de femeie.

”Apoi l-am tras afară, dar s-a dovedit a fi piciorul unei albine. Apoi a apărut alta, și apoi alta. Toate erau întregi și în viață”, a mai povestit medicul.

”Aceste albine nu atacă oameni, însă le place mult transpirația”, a concluzionat acesta.

Femeia a avut noroc că nu s-a scărpinat la ochi. Medicii spun că o înțepătură în globul ocular poate duce la orbire.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.