Caz trist în sportul românesc: naționala, trimisă fără echipament la un turneu

Fetele din naționala mică de polo au fost trimise la un turneu din Turcia fără echipament, halate și prosoape.

Fetele din reprezentativa sub-17 ani, antrenate de Vlad Hagiu și Zoltan Orban, au obținut rezultate excelente la Istanbul. Fetele au obținut două victorii (cu Bulgaria și Turcia), un egal (cu Croația) și o înfrângere (cu Serbia).

În culisele acestui succes stă însă o realitate de necrezut. Fetele au fost trimise la turneu fără echipament. Unele și-au cumpărat costumul de joc, altele l-au folosit pe cel de la club. Mama uneia dintre fete a povestit pentru gsp.ro că, după prima zi de meciuri, fiica sa a rămas fără costum. Gabriela Popescu a fost nevoită să se deplaseze pe banii ei, cu avionul, până la Istanbul, pentru a-i duce fetei un costum cu care să concureze.

„Echipa a fost cazată la un hotel de cinci stele, jucătoarele de la alte echipe vin la mese în echipament, pe când noi suntem coloraţi. Negre, albastre, tricolore, avem mai multe modele, vreo şase. Unele au intrat cu echipamentul clubului CSS 1 din Bucureşti! E o ruşine, iar de vină e Federaţia Română de Polo“, a povestit Gabriela Popescu.

adevarul.ro a aflat că Federația Română de Polo avea bani de costume, dar nu se știe ce s-a întâmplat cu această sumă.

„Știu că, la finalul anului, în contul federaţiei era suma de 6.000 de lei pentru achiziţionarea de echipamente. Ce s-a întâmplat cu aceşti bani, nu ştiu să vă spun”, spune secretarul general al FRP, Cristi Iordache, care adaugă că a fost dat afară, fără preaviz, de la federația condusă de Liviu Răducanu.

Răducanu a preferat tăcerea. „Mă abțin să fac comentarii la cald despre acest subiect. Luni, vom răspunde la articolele din presă printr-un comunicat”, le-a spus el celor de la Adevărul.

„Până în ultima zi, ne-au zis că vom primi echipament, dar apoi ne-au trimis fără. Au zis că nu există. Eu cred că se putea face rost de echipament, dar nu vreau să intru într-o polemică. Ce era să fac? Să le cumpăr fetelor echipament din banii mei? Eu am venit aşa cu echipa şi am făcut tot ce a depins de mine”, a spus și unul dintre antrenorii fetelor, Vlad Hagiu.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.