Caz incredibil. O bunică și-a torturat nepoatele și le-a obligat să cerșească

FOTO: Wolfgang van de Rydt/Pixabay.com
FOTO: Wolfgang van de Rydt/Pixabay.com

O femeie de 53 de ani din Cluj a fost reținută, după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au acuzat-o că și-a obligat nepoate de 17 și 12 ani să cerșească.

Mai grav, dacă fetele nu obțineau din cerșit între 400 și 800 de lei zilnic, erau arse cu țigara, tăiate, ținute într-un canal din curte plin cu apă sau lăsate să doarmă pe străzi.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2009 – 2019, femeia a profitat de imposibilitatea celor două nepoate de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, le-a obligat să practice cerșetoria în zona unui complex comercial din Cluj-Napoca.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la D.G.A.S.P.C. Cluj, s-a stabilit faptul că minorele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit.

Procurorii din Cluj și polițiștii au făcut, joi, o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința femeii au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, 1.950 euro şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, există suspiciuneacă, în cursul anului 2018, nora inculpatei , în vârstă 29 de ani, din Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.