Cauti o companie serioasa de inchirieri auto? Iata cum sa o identifici!

Atunci cand decizi ca ai nevoie de serviciile unei firme de inchirieri auto pentru o calatorie de afaceri, vacanta sau teambuilding, alegerea corecta poate implica un proces anevoios de selectie, in special daca este pentru prima data cand apelezi la acest tip de servicii de transport.

Pretul va fi unul dintre criteriile importante de selectie, insa trebuie sa afli ca sumele afisate pe site-urile companiilor de inchirieri auto nu includ intotdeauna toate taxele si asigurarile, astfel incat te poti trezi cu un total de plata mai mare decat cel pe care l-ai estimat.

Pentru a putea alege corect, va trebui sa te informezi complet asupra ofertelor de inchirieri auto disponibile pe piata locala, iar in randurile ce urmeaza vei putea descoperi cateva aspecte pe care sa le iei in calcul atunci cand cauti o masina de inchiriat care sa fie insotita de cel mai avantajos pachet de servicii.

Tine cont de cheltuielile totale

Dupa cum ai observat mai sus, unele oferte inaintate de firmele de acest profil nu cuprind asigurarile si taxele de drum necesare calatoriei, ci doar pretul pe care trebuie sa il platesti pentru inchirierea modelului auto ales. Compararea preturilor la prima vedere este, asadar, de evitat. Pentru a avea informatiile corecte si complete, intreaba de costurile finale sau taxele suplimentare. Companiile serioase de pe piata autohtona de inchirieri auto vor afisa intotdeauna pretul cu toate taxele incluse, pentru a oferi clientilor profesionalism si transparenta totala.

Intreaba de restrictii si limite

Calatoriile care creeaza nevoia de a apela la o firma de inchirieri auto nu sunt intotdeauna scurte si rapide, iar cateodata este necesar sa depasesti granitele tarii. Daca planifici un drum mai lung, trebuie sa stii ca unele firme de profil limiteaza numarul de kilometri pe care ii poti parcurge intr-o zi, iar daca doresti sa parasesti tara, intereseaza-te ca politica respectivei firme de inchirieri auto sa nu interzica depasirea granitelor Romaniei. Companiile serioase din domeniu nu numai ca iti ofera libertate totala de miscare, ci iti pot pune la dispozitie si extinderea politei de asigurare. Oriunde te-ar purta masina de inchiriat, nu uita de rovinieta! Aceasta, de asemenea, poate fi gasita in pretul de baza pe care firmele profesioniste il afiseaza pe site.

Ia in calcul dimensiunile masinii

Daca “arunci un ochi” pe cateva oferte de inchirieri auto, vei observa ca pretul pe care vei fi nevoit sa il platesti variaza si in functie de dimensiunea modelului auto pe care il alegi. Asadar, este de preferat sa compari precis modelul de masina de care ai nevoie, nu clasa “compact” sau “business” a fiecarei oferte, fiindca diferentele de organizare si catalogare dintre firme te pot induce in eroare. Pentru a-ti oferi mai multe detalii si informatii despre respectivul model, unele site-uri de inchirieri auto adauga pictograme cu numarul de pasageri ce pot fi acomodati, dotarile optionale sau tipul de transmisie a masinii (manuala/automata).

Informeaza-te asupra politicii firmei in caz de accident

Pentru a acoperi toate eventualitatile, asigura-te ca respectiva companie de inchirieri auto ofera RCA si Casco in pachetul de inchiriere. In plus, foarte importanta este si politica in caz de avarie. Astfel, firmele serioase iti vor inlocui  in mod gratuit masina defecta, in cel mai scurt timp cu putinta.

Consulta si ofertele speciale

Multe dintre pachetele de servicii puse la dispozitie de companiile de inchirieri auto sunt organizate in functie de perioada de timp pentru care folosesti vehiculul respectiv, asadar ia in calcul si acest aspect atunc cand compari ofertele. Astfel, in cele mai multe situatii vei gasi preturi mai avantajoase pentru perioadele ce depasesc 5, 15 sau 25 de zile. In plus, poti avea acces la preturi speciale si daca iti faci un card de membru, beneficiu regasit in oferta companiei de inchirieri auto FocusRent.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.