Câţi străini trăiesc în România? Italienii sunt cei mai numeroşi

În timp ce tot mai mulți români iau calea Occidentului, majoritatea străinilor din România provin din țări din afara Uniunii Europene.

Aproape 110.000 de cetățeni străini au avut rezidența în România în primul trimestru al anului curent, anunță datele Inspectoratului General pentru Imigrări.

Majoritatea, peste 64.000, provin din țări din afara Uniunii Europene. Peste 10.600 dintre ei sunt moldoveni. Pe teritoriul României trăiesc și șase mii de turci și aproape opt mii de chinezi.

Italienii formează cea mai importantă comunitate străină în România, cu aproape 13.000 de rezidenți. Peninsularii sunt urmați de germani (5.492) și francezi (4.981).

Majoritatea străinilor trăiesc în mediul urban, iar o treime dintre ei trăiesc în București. Restul au preferat județele Ilfov, Timiș, Cluj și Constanța.

Străinii vin să trăiască în România din numeroase motive, cele mai populare fiind reunificarea familiei, studiile sau locul de muncă.

În prima parte a anului 2016, 229 de persoane au cerut azil în România, majoritatea fiind cetățeni sirieni, irakieni, pakistanezi și somalezi.

În urmă cu o lună, România a primit 15 refugiați din Grecia, în cadrul unei înțelegeri făcute la nivelul Uniunii Europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: