Câți ruși au încredere în Putin acum

FOTO: DimitroSevastopol /Pixabay.com
FOTO: DimitroSevastopol /Pixabay.com

Agenția de presă de stat a Rusiei, Interfax, transmite că un sondaj realizat de centrul Vțiom arată că încrederea rușilor în președintele Vladimir Putin a crescut.

Potrivit sondajului realizat în perioada 28 februarie – 6 martie, încrederea în Putin a ajuns la 74,6%, cu 4,2 puncte mai mult decât în săptămâna precedentă. Invazia Ucrainei a început la 24 februarie.

Și încrederea în activitatea guvernului Rusiei a crescut cu 3,9 puncte, potrivit sondajului citat.

Sondajul este realizat telefonic pe un eșantion de 1.600 de persoane. Vțiom este un institut sociologic de stat, ale cărui rezultate sunt citate frecvent în presa internațională.

Rușii văd în presă doar reportaje, articole și opinii filtrate prin puterea de la Kremlin, care a modificat legislația astfel încât puțina presă liberală care mai exista a dispărut. Presa din Rusia are interzis să folosească cuvinte precum „război” sau „invazie” în cazul subiectelor legate de situația din Ucraina.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.