Câți români sunt pe Facebook? Bărbații sunt mult mai numeroși decât femeile

Numărul românilor care au cont pe rețeaua de socializare Facebook a crescut constant în ultima perioadă, susține Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor românești create pe rețeaua de socializare.

Astfel, peste 8,3 milioane de români sunt prezenți pe rețeaua de socializare Facebook, cu 1,22% mai mulți decât în luna noiembrie a anului trecut. Cei mai mulți, peste 2,1 milioane de persoane, sunt din București. Pe Facebook sunt și 320.000 de timișoreni, 250.000 de clujeni și ieșeni, scrie Digi 24.

Cei mai activi utilizatori ai rețelei de socializare sunt românii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, ei fiind urmați de persoanele cu vârste între 35 și 44 de ani și de cele între 45—54 ani.

Bărbații sunt mult mai numeroși pe Facebook, cu 61,32% dintre conturi, în timp ce persoanele căsătorite sunt și ele majoritare (62,86%).

Cele mai accesate pagini de pe Facebook de către români sunt Oreo, cu 38,5 milioane de fani, Zara (19,9 milioane fani) și Inna, cu 12,07 milioane de like-uri, susține Facebrands.ro, care monitorizează activitatea românilor pe Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Salariu” record din meditaţii, obţinut de un profesor din România
De ce va trebui să începem să bem apă de toaletă
TOP 10 Cele mai frumoase castele pe timp de iarnă din lume. Unul este în România

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.