Câți români nu mai au niciun dinte natural în gură?

Românii sunt tot mai atrași de tendința internațională de a înlocui dinții lipsă cu implanturile dentare, însă suntem mult în urma mediei europene.

Trei din zece români nu mai au niciun dinte natural, proporția fiind de trei ori mai mare față de media europeană, care este de 10 la sută.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Dental Office Managers, la care au participat 18.000 de pacienți, 90% din mediul urban, pe două perioade comparative de câte 5 ani, arată că numărul celor care apelează la implanturi dentare a crescut de trei ori în prezent față de acum 5 ani.

Românii au grave probleme dentare. Șapte din 10 români au pierdut cel puțin un dinte, o medie de două ori mai mare față de cea europeană. Fumătorii au cele mai mari probleme: 13% dintre ei și-au pierdut complet dinții, față de doar 5 la sută din persoanele care nu au fumat niciodată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.