Câți români au primit rezidența în Marea Britanie, după Brexit

tower bridge londra
Foto: RichardLey / pixabay.com

 

Aproape un milion de români au solocitat statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii, după Brexit, până la data de 31 martie 2021.

Dintre cei 918.270 de cetățeni români care au făcut acest pas, autoritățile britanice au soluționat favorabil 852.310 solicitări.

O treime dintre ei au primit rezidentță permanentă, în timp ce 62% au primit rezidență temporară, deoarece nu au petrecut încă un număr minim de cinci ani pe teritoriul Regatului Unit. Doar 5% dintre cereri au fost respinse.

Românii sunt a doua cea mai importantă comunitate de rezidenți străini din Regat, după polonezi, care sunt cu doar câteva zeci de mii de oameni mai mulți.

Documentele sunt foarte importante pentru cei care lucrează în Marea Britanie, mai ales că de la 1 ianuarie 2021, Regatul Unit a oprit libertatea de circulație pentru cei noi veniți din Uniunea Europeană.

În urmă cu un an, doar 404.000 de români figurau în statisticile oficiale din Marea Britanie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.