Câți români au primit prime sau bonusuri de Paște

locuri de munca constructii vestul europei santier angajări norvegia
Foto: Pixabay

Mai puțin de jumătate dintre românii care muncesc au avut parte în acest an de beneficii extra-salariale de Paște.

Doar 42 la sută dintre români au primit un bonus cu ocazia acestei sărbători importante, cu peste 21 la sută dintre muncitori primind bonuri valorice, aproape 14% fiind recompensați cu vouchere cadou, iar mai puțin de 5 la sută vor avea zile libere, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul de recrutări online eJobs.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, îl puteți găsi aici.

Coșurile cadou nu mai sunt la fel de populare ca în anii trecuți, doar 3 la sută dintre angajații români primind unul de Paște. Doar unu la sută dintre angajații din România au beneficiat de cadouri pentru copii sau șansa de a participa la activități de Paște.

Aproape 60% dintre angajații români nu au fost recompensați cu nimic deosebit cu ocazia Paștelui în 2018.

Când vine vorba de beneficiile cele mai apreciate de români, pe primul loc sunt banii. Peste 71% dintre români și-ar dori bani drept bonus de sărbători. Pe un îndepărtat loc doi sunt zilele libere (14%), în timp ce voucherele cadou sunt pe locul al treilea, cu aproape 9%.

Sondajul realizat de eJobs arată că 43% dintre participanți nu au primit niciodată bonusuri sau cadouri de Sărbători, un sfert dintre ei primesc beneficii extra-salariale în mod ocazional, iar pentru 31% este ceva obișnuit.

Când vine vorba de beneficii lunare, jumătate dintre români primesc bonuri de masă lunar, aproape 20% au parte de asigurare medicală la clinici private, în timp ce aproape 14 la sută au transportul plătit de către angajator.

Peste 1.200 de persoane care muncesc au participat la acest studiu.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.